Dieta Standard

Dieta zdrowa o niskim indeksie glikemicznym, oparta na zasadach zdrowego żywienia, dla osób zdrowych. Nie korzystamy z produktów przetworzonych, co pozwala na eliminację cukru z jadłospisu. Posiłki skomponowane przez specjalistów w dziedzinie żywienia oraz dietetyki oparte są o wysoko odżywcze produkty, które optymalizują pracę organizmu oraz regulują gospodarkę węglowodanową.

Dieta o niskim indeksie glikemicznym

Dieta przeznaczona dla osób zmagających się z otyłością oraz insulinoopornością. Zalecana również w prewencji rozwoju chorób serca i układu krwionośnego oraz cukrzycy.
Co wyróżnia tę dietę spośród innych?
Ograniczyliśmy podaż blendowanych koktajli oraz zup w formie kremowej. Stosujemy produkty tylko i wyłącznie o niskim indeksie glikemicznym. Eliminujemy źródła nasyconych kwasów tłuszczowych, zastępując je zdrowymi tłuszczami (oliwa, awokado, orzechy). Dieta ta obfituje w warzywa, które stanowią bogate źródło błonnika pokarmowego, niezbędnego dla utrzymania prawidłowej glikemii.

Dieta Vege

Dieta wegetariańska, odpowiednia dla osób chcących wyeliminować z jadłospisu: mięso, jego przetwory, a także ryby. Zestawy wegetariańskie skomponowaliśmy w taki sposób, aby zapewniały ci zbilansowane posiłki każdego dnia i nie prowadziły do niedoborów składników odżywczych w organizmie.

Dieta Vege + Fish

Dieta wegetariańska + ryby, pozwala wyeliminować z jadłospisu mięso i jego przetwory. Nadal jednak w naszych posiłkach znajdą się jaja, ryby i przetwory mleczne. Posiłki te są odpowiednio zbilansowane i nie prowadzą do powstawania niedoborów w organizmie.

Dieta Keto

Dieta ketogeniczna, pozwala cieszyć się szczupłą sylwetką, bez uczucia głodu. Odpowiednia dla osób chcących szybko zredukować masę ciała, jak i dla sportowców. Założeniami diety ketogenicznej jest wysoka podaż tłuszczów przy znaczącym ograniczeniu węglowodanów. W diecie znajdziemy m. in. różnego rodzaju mięsa, jaja, ryby, oleje, nasiona i orzechy oraz dużą ilość warzyw z wysoką zawartością błonnika. Wykluczane są główne źródła węglowodanów, takie jak produkty zbożowe, warzywa strączkowe oraz większość owoców.

Dieta Tarczycowa (lactose&grluten free)

Dieta przeznaczona dla osób zmagających się z niedoczynnością tarczycy i chorobą Hashimoto.
Z diety mogą również skorzystać osoby zdrowe, chcące wykluczyć gluten i laktozę oraz ograniczyć rośliny strączkowe i kapustne. To catering, który wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu hormonalnego, a przy tym pozwoli odzyskać szczupłą sylwetkę, poprawi kondycję skóry, włosów i paznokci.
W menu wykorzystujemy produkty zbożowe naturalnie bezglutenowe oraz nabiał bez laktozy.
Z uwagi na to, że wszystkie posiłki z naszych diet przyrządzane są w jednym zakładzie produkcyjnym, nie polecamy stosowania diety osobom chorym na celiakię.

Dieta o niskiej zawartości FODMAP

Dieta pudełkowa, która zalecana jest przy problemach zespołu jelita drażliwego. Skomponowana w oparciu o tabele produktów o niskiej zawartości FODMAP.
FODMAP, to skrót od nazw cukrów fermentujących: Oligo-sacharydów, Di-sacharydów, Mono-sacharydów i Polioli. Cukry te u osoby, która ich nie toleruje, fermentują w jelicie cienkim i powodują nagromadzenie gazów. Jest to przyczyna bóli brzucha, wzdęć, przelewania, czy biegunek.

Obserwuj nas na instagramie! @dietella_catering